top of page

Projecten

Een goed concept blijft hangen; het prikkelt je gedachten en zet je aan tot actie. Dit zijn verschillende concepten die ik zowel binnen mijn opleiding als tijdens stages heb mogen ontwikkelen.

Van campagne tot merknaam; mijn beste concepten vind je hier!

Wereld Astma Dag

- Ciro

“Met astma op de fiets, zit de wind altijd tegen” Hoe kun je mensen laten voelen hoe het leven met astma eruitziet? Door een situatie te schetsen die iedereen kent.

 

Ciro is een gezondheidsinstelling in Limburg, gespecialiseerd in de behandeling van longaandoeningen. Jaarlijks organiseren zij een informatief event op Wereld Astma Dag. Ter promotie van dit event verspreiden zij een regionale campagne, die mensen moet activeren om het event te bezoeken.

 

Het doel van de campagne: Laat mensen zonder astma voelen wat astma inhoudt, zodat zij geprikkeld worden om er meer informatie over te winnen. Ciro koos voor dit concept vanwege de laagdrempelige benadering van het probleem en de herkenbaarheid voor iedere doelgroep.

STAGE OPDRACHT

#Bier het met Bavaria

-Bavaria

Bavaria is hét feestbier van Brabant; carnaval, verjaardagen, diploma’s, bruiloften, het wordt allemaal gevierd met Bavaria! Zelf is Bavaria niet zo blij met dit imago. Maar is “hét feestbier van Brabant” werkelijk zo’n slecht imago?

 

Voor Bavaria betekent dit dat hun bier gedronken wordt bij iedere feestelijke gelegenheid. Bavaria is het bier waar mensen bijzondere gebeurtenissen mee vieren en herinneringen mee opbouwen.

 

#Bier het met Bavaria is een onlinecampagne die dit feestgevoel aanmoedigt. Bavaria gaat actief het feest met de Brabanders meevieren. Geslaagd? Win een Bavaria-pakket. Carnaval? Win bier voor je hele carnavalsclub. Zo wordt Bavaria een actieve speler in het leven van de doelgroep.

OPLEIDING PROJECT

Poop Proved

- Maag, Lever, Darm Stichting

In Nederland speelt een probleem: Er heerst een stigma rondom darmproblemen en het aantal toiletvoorzieningen in het openbaar is laag. Terwijl het aantal darmpatiënten jaarlijks groeit: de teller staat op dit moment op zo’n 2 miljoen in Nederland.

 

Dit is een probleem en er moet iets aan gedaan worden! Daarom hebben we Poop-Proved ontwikkeld. Een online mediacampagne die het stigma doorbreekt en meer openbare toiletvoorziening creëert.

 

Lokale ondernemers worden aangemoedigd om hun toiletten beschikbaar te stellen door middel van de Poop-Proved app. Darmpatiënten maken gebruik van de app via hun zorgverzekering. De app wordt via onlinecampagnes onder de aandacht gebracht van het publiek, waarbij de one-minute-challenge mensen uitdaagt om in de schoenen van een darmpatiënt te gaan staan. “Probeer een toiletvoorziening te vinden, binnen 1 minuut, in een openbare ruimte.”

 

Zo wordt het stigma rondom darmziekten- en aandoeningen weggenomen en de openbare toiletvoorziening op een positieve manier vergroot.

OPLEIDING PROJECT

Better Together

- Vodafone

“Online daten doe je samen!”. Vodafone is de marktleider op het gebied van telecom. Een positie die zij willen behouden. Om dit te doen willen zij campagnes ontwikkelen waarmee ze inspelen op actualiteiten bij Nederlandse gezinnen. Maar wat speelt er bij het Nederlandse gezin?

 

Uit onderzoek bleek dat er steeds meer een-ouder-gezinnen zijn in Nederland. Ouders die uit elkaar zijn gegaan en op zoek gaan naar een nieuw liefdesleven. Natuurlijk is online daten normaal gesproken iets wat je alleen doet, maar wat gebeurt er als we het gezin erbij betrekken?

 

“Online daten met de hele familie”. Better Together is de dating-app van Vodafone voor het hele gezin. Papa kan natuurlijk een hartstikke leuk profiel van zichzelf maken, maar de kids moeten ook wat vragen over hem invullen. “Zeg pap, wat zoek jij eigenlijk in een nieuwe vriendin?”. Een app die earned-media oplevert en veel creatieve-content mogelijkheden biedt.

OPLEIDING OPDRACHT

Isn't that priceless?

- Hans Brinker Budget Hotel

De gebreken van het Hans Brinker Budget Hotel leveren je ook bijzondere ontdekkingen op. “Die ongewassen lakens, die ruiken stiekem wel “lekker”’ “En ’s avonds val ik “heerlijk” in slaap met alle pittoreske geluiden op de gang.’ Zo’n uniek inzicht, dat is toch kostbaar?

 

Bekijk de tekorten van het Hans Brinker Budget Hotel eens vanuit een ander perspectief. Gebreken maken je creatief en innovatief. Ze laten je waarderen wat je hebt. Het mooiste is nog, deze bijzondere “herontdekkingen” kosten niks: Priceless!

 

Natuurlijk zijn deze tekorten vaak helemaal niet zo prettig. De meeste van deze “herontdekkingen” in deze campagne zijn dan ook flink sarcastisch. Wat ze wel ongetwijfeld opleveren zijn onvergetelijke en vooral ook “priceless” herinneringen. Je zult namelijk nooit vergeten dat je die ene keer het wc-rolletje maar hebt gebruikt, omdat het toiletpapier op was.

OPLEIDING OPDRACHT

Cashew-Nood

- Good Cashew

Cashewnoten worden vaak gezien als de gezonde toevoeging aan een veelzijdig dieet. Helaas gaat het er in de cashewnotenindustrie niet zo netjes aan toe. Het openbreken en roosteren van cashewnoten is gevaarlijk door de zuren en gassen die erbij vrijkomen.

 

Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: Good Cashew. Cashewnoten die verantwoord gewonnen worden met het oog voor gezondheid en eerlijke lonen. Uit onderzoek bleek dat de consument nog niet op de hoogte is van dit verhaal, maar er wel graag rekening mee wil houden op een laagdrempelige manier.

 

Dus, de consument moet geïnformeerd worden. Dit doen we met Cashew-nood. Kleurrijke uitingen met heldere illustraties geven de misstanden weer die plaatsvinden in de cashewnotenindustrie. Maar ook verwijst de campagne de consument door: Kiezen voor goede cashewnoten is eenvoudig en gemakkelijk. Kies voor cashewnoten met het Good Cashew keurmerk!

OPLEIDING PROJECT

bottom of page