top of page
01DIGITAL-Banner-Challenge02_RethinkingPlastic-Janne&Lars.png

Uurtje buurtje

Een schoner buurtje kost maar een uurtje.

Creatief concept // Copywriting // Design

PROJECT

Social Awareness Campagne

DATUM

November / december 2021

OPDRACHTGEVER

Yksi Expo / Packadore Collective

In de centra van steden in Nederland komt veel zwerfafval voor. Dat is een probleem, want zwerfafval trekt ongedierte aan, veroorzaakt grondvervuiling en is  een gevaar voor de gezondheid. Natuurlijk doen gemeentes hier al veel aan: het centrum is hét visitekaartje van een stad. Dit kost hen echter veel tijd, geld en mankracht. 

De situatie in woonwijken staat hier loodrecht tegenover. Hier voelen inwoners een collectieve verantwoordelijkheid over hun buurt waardoor de buurt schoon, mooi en gezellig blijft. Wat als de inwoners van centra ook een collectieve verantwoordelijkheid over hun leefomgeving zouden dragen en zo zelf geactiveerd worden om hun leefomgeving schoon te houden? Een uurtje gezamenlijk aan de slag kan daarin al een groot verschil maken.

In één uurtje, een schoner buurtje: Uurtje Buurtje is een social-awareness campagne die bewoners van centra in Nederland stimuleert om verantwoordelijkheid te nemen over hun persoonlijke leefomgeving. Met het gebruik van een digitaal platform, de Uurtje Buurtje app, worden gemeenschappen gecreëerd die een proactieve houding hebben tegenover zwerfafval. Door middel van een positieve stimulans (een beloningssysteem) en promotie door lokale (micro)influencers (bekende gezichten in de omgeving) wordt Uurtje Buurtje geïntegreerd
in het centrum. 

Met Uurtje Buurtje krijgen inwoners van centra de kans om hun buurt schoner, mooier en gezelliger te maken. Het kost maar één uurtje, voor een schoner buurtje. 

DIGITAL-Banner-Challenge02_RethinkingPlastic-Janne&Lars.jpg
App-uurtjeBuurtje.png

galerij

bottom of page