top of page
Poop-Proved One Minute Challengekopie.jpg

Poop proved

Maakt de wereld van mensen met darmziektes groter.

Creatief concept // Copywriting // Design

PROJECT

Social Awareness Campagne

DATUM

April / mei 2020

OPDRACHTGEVER

Fontys Hogescholen / Maag Lever Darm Stichting

In Nederland leven zo'n 2 miljoen mensen met een darmziekte. Dit aantal groeit jaarlijks. De beschikbaarheid van openbare toiletten is daarom van enorm belang. Echter ligt het aantal openbare toiletvoorzieningen in Nederland bijzonder laag. Dit is een groot probleem, want een openbaar toilet kan de wereld van een darmpatiënt weer groter en leefbaarder maken. Toch hoor je er niemand over. Hoe kan dat? Omdat iedereen te bang is om te praten over de oorzaak van het probleem: poep!

Om dit probleem aan te kaarten in de maatschappij ontwikkelden wij Poop-Proved. In Poop-Proved combineerden wij het digitaal beschikbaar maken van openbare toiletten met het creëren van awareness voor dit maatschappelijke probleem. 
 

Allereerst introduceerden we de Poop-Proved app. Dé app voor de hoogste nood. Door zorgverzekeraars te koppelen aan Poop-Proved, werd de app specifiek beschikbaar gesteld voor de mensen die deze het meest nodig hebben. Daarnaast startten we de Poop-Proved movement, waarbij we lokale ondernemers uitnodigden om hun toilet beschikbaar te maken door middel van Poop-Proved. Hierbij ontvingen zij dan een toepasselijk welkomstpakket, maar ook een etalagesticker en een eervolle benoeming in het Poop-Proved register. 

Om dit probleem, naast de oplossing, onder de aandacht te brengen in de maatschappij introduceerden wij de 1 Minute Challenge. In deze challenge daagden we heel Nederland uit om op openbare locaties binnen 1 minuut een openbaar toilet te vinden. Lastig hè?! Op deze manier plaatsten wij de deelnemers van de challenge in de schoenen van een darmpatiënt. Zo werd een lollige challenge omgezet naar een serieuze boodschap.

 

Met deze middelen wordt het stigma rondom darmziekten weggenomen en de openbare toiletvoorziening op een positieve manier vergroot.

A0-Poster_Poop-Proved.png

galerij

bottom of page