top of page
Teun-Content_Social Media Posts-ShowMoment25nov_0_Facebook kopie.png

For dementia

Reshaping human care, together.

Creatief concept // Copywriting // Design

PROJECT

Social Impact Project

DATUM

November / december 2021

OPDRACHTGEVER

Fontys Pulsed / Teun Toebes

Making a difference starts with sparking a change. In Nederland is de zorg voor mensen met dementie vaak gebaseerd op deze principes: bescherming, veiligheid en zekerheid. Natuurlijk zijn dit goede principes, maar de manier waarop deze principes nu worden gehanteerd zorgt ervoor dat verzorgingstehuizen ervaren worden als gevangenissen. Verzorgingstehuizen moeten juist voelen als een thuis, voor iedereen, daarom is het tijd voor verandering.

In samenwerking met bestseller auteur Teun Toebes startten wij, een groep van 80 internationale studenten, aan een actie voor mensen met dementie. Ons doel: het stigma dat in de Nederlandse maatschappij heerst rondom dementie afbreken. Want werkelijke verandering kan pas plaatsvinden als we gezamenlijk op een andere manier naar mensen met dementie gaan kijken.

2 maanden lang sloegen we de handen ineen en gingen we in projectteams aan de slag om dit doel te bereiken. Opgedeeld in deze teams sneed ieder team een specifiek thema aan binnen de destigmatisatie van dementie.

Het initiatief was groot en moest daarom ook media-aandacht krijgen. Daarvoor werd ik, samen met een groep andere studenten, in het leven geroepen. Als PR-team zorgden wij ervoor dat er paid-, earned- en shared-media werd gegenereerd voor dit fantastische initiatief. 

Zo organiseerden wij in no-time twee showmomenten waarbij we professionals uit de zorg en andere geïnteresseerden uitnodigden. Het initiatief werd uiteindelijk een groot succes, waarbij verschillende oplossingen door professionals zijn opgepakt in de zorg.

1636971813109.png

galerij

bottom of page