top of page
PP2tP_WebsiteAfbeeldingen00-06.png

Pinky promise to the planet

Microbeloftes leiden tot positieve klimaatimpact.

Creatief concept // Copywriting // Design

PROJECT

Gedragsverandering campagne

DATUM

December '20 / januari '21

OPDRACHTGEVER

Holie

Holie is een jong merk in het ontbijtschap en probeert met hun gezonde granola de wereld te veroveren en te verbeteren. Hoe dan? Holie is het eerste Nederlandse voedingsmerk dat klimaatpositief onderneemt. Dit betekent dat iedereen die een Holie product koopt een positieve impact maakt op de planeet. Alleen is het merk nog niet on-top-of-mind bij de doelgroep. Daarom moeten zij hun merkbekendheid vergroten, door hét merk te worden dat gelijk staat aan klimaatpositiviteit. Hierbij wil Holie hun doelgroep inspireren om onderdeel te worden van deze positieve verandering en ambassadeur te worden van het merk.

Hoe zorg je ervoor dat meer mensen zich identificeren met én inzetten voor klimaatpositiviteit? Door te laten zien dat zij hier al mee bezig zijn! Hoe? Door een nieuw zelfbeeld te schetsen bij de doelgroep, een positief zelfbeeld, zijn zij eerder geneigd om vervolgkeuzes te maken die hierop aansluiten. Dat noem je het principe van consistentie. Men maakt het liefste keuzes die aansluiten bij hun zelfbeeld. Dan voelen ze zich consistent en zijn ze happy.

In de campagne Pinky Promise to the Planet wilden we, met Holie als ons platform, aan de lichtgroene millenials laten zien dat zij al heel goed bezig zijn.

De campagne draaide om de kleine veranderingen die we in ons dagelijkse leven kunnen maken. Deze kleine veranderingen maken samen een groot verschil. In ons onderzoek kwam naar voren dat een groot gedeelte van de doelgroep, de lichtgroene millenial, al veel van deze veranderingen in zijn/haar leven heeft doorgevoerd. Door hen hierop te attenderen en zelfs te complimenteren, creëren we een nieuw zelfbeeld dat aansluit bij de merkwaarden van Holie. 

Het gevolg: de doelgroep gaat actief aan de slag om klimaatpositiever te worden, omdat dit aansluit bij hun nieuwe zelfbeeld.

Ons doel was om van Pinky Promise to the Planet dé groene variant te maken van goede voornemens. Via een landingspagina kon de doelgroep zich aanmelden voor de verschillende microbeloftes die ze kunnen maken naar de planeet. Hun checklist van microbeloftes kunnen zij weer delen via social media, waardoor zij hun omgeving inspireren om ook hun kleine bijdrage te leveren. 

PP2tP_WebsiteAfbeeldingen00-05.png

galerij

bottom of page