top of page
IKEA-IkMaakHetUit_pres.Afbeeldingen-15.png

maak het uit movement

IKEA maakt het uit, met jouw sluipverbruik.

Creatief concept // Copywriting // Design

PROJECT

Brandactivation

DATUM

November / december 2022

OPDRACHTGEVER

DDB Unlimited / IKEA NL

Nederland staat op zijn kop: mensen kunnen hun energierekeningen niet meer betalen en worden tot absurde maatregelen gedwongen om de eindjes aan elkaar te knopen. Wat doe je dan als IKEA? Dan help je Nederlanders verder met een handige tip die een groot verschil kan maken: Maak het uit!

Maak het uit?! Ja, maak het uit! Want jaarlijks kun je tot wel €200,00 besparen door je sluipverbruikers uit te zetten. Denk bijvoorbeeld aan je televisie, gamecomputer of je oplader. Zeker in deze tijd is het handig om daar extra aandacht voor te vragen. Daarom roept IKEA heel Nederland op om het uit te maken met hun sluipverbruikers (of hun sluipverbruikers uit te maken, natuurlijk).

Dit doen we door bekende Nederlandse stellen te vragen het uit te maken. Tijdens Valentijnsdag laten we dit flink broeien in de media en onder het publiek. Aan het eind van de dag vragen we hen dan opnieuw met een statement te komen: natuurlijk gaan wij niet uit elkaar, maar we maken het wél uit met onze sluipverbruikers!

Om de campagne extra lading te geven nodigen we iedereen uit om het uit te maken met hun sluipverbruikers op TikTok. Onder begeleiding van de emotionele klanken van James Blunt "Goodbye my Lover" komt de Uit-Maak-movement onder de aandacht van een groot en divers publiek. Zo genereert de campagne enorm veel earned media en komt het concept tot leven onder een brede doelgroep.

galerij

bottom of page