top of page
WEBSITE-01_OnePageStrategy-A0form_Ballenbier-StrategyChallenge_Tekengebied 1.png

ballenbier

Ballenbier maakt de tongen los bij mannen over de orgasmekloof.

Creatief concept // Copywriting // Design

PROJECT

Social Awareness Campagne

DATUM

April / juni 2022

OPDRACHTGEVER

Fontys Hogescholen / Brouwerij Oedipus

95% van de heteromannen bereikt een hoogtepunt tijdens de seks. Dit staat haaks tegenover de vrouwen, waar slechts 35% een hoogtepunt bereikt. Dit is een groot probleem, maar hoe kunnen we dit verschil verkleinen? In ons onderzoek kwamen we tot de ontdekking dat, ook al zien vrouwen het niet genoeg terug, de (hetero)man de vrouwelijke climax het hoogst haalbare vindt. Maar als het niet lukt om dit te bereiken, heeft de man niet de ballen om dit soort problemen met zijn vrienden te bespreken. Ze zijn namelijk bang dat hun ego beschadigd wordt. 

Daarom ontwikkelden wij Ballenbier: Het mannelijke spraakwater om de ballen te kweken om over problemen tussen de lakens te praten. Want je hebt pas écht ballen, als je open en eerlijk over seks praat. We brengen dit bier uit als een ode aan alle mannen die de ballen hebben om hun problemen tussen de lakens te bespreken. Geen poeha, maar gewoon een goed gesprek van man tot man. Eerlijk en puur, net als ons Ballenbier. 

Door middel van een multi-mediale campagne wordt niet alleen het bier in de spotlight gezet, maar ook de algemene boodschap. Zo koppelen we een online game aan het bier, met prikkelende stellingen die het gesprek op gang moeten brengen. Hiermee verwachten we PR-waarde te generen, die het onderwerp weer on-top-of-mind brengt bij de doelgroep. We hopen daarmee het hoogste doel te behalen: een eerlijk gesprek tussen twee partners. 

PRINT_Bierviltjes_Ballenbier-V01.png

galerij

bottom of page